Manufcktura gasztro blog
Nézzünk pár csikre recpetet:
Görög csirke nyársak
Görög ihletésű csirke nyársak sok-sok ízzel! A pác grillezett zöldségekre is csodásan illik.
Előkészítés: Készítsd elő a pörköltet!
20 perc
főzés: főzze meg:
20 perc
Kiegészítés: A pörköltet a következő módon készíthetjük el: 1:
2 óra
összesen: 2 perc:
2 óra 40 perc
Adagok: 1 adag:
4
Mennyiség: 1 db:
4 adag
Görög csirke nyársak
Hozzávalók
Hozzávalók ellenőrző listája
¼ csésze citromlé
¼ csésze wokolaj
⅛ csésze vörösborecet
1 evőkanál hagymapehely
1 evőkanál aprított fokhagyma
1 citrom héja
1 teáskanál görög fűszer
1 teáskanál baromfifűszer
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt fekete bors
½ teáskanál szárított kakukkfű
3 bőr nélküli, csont nélküli csirkemell, vagy szükség szerint, 1 hüvelykes darabokra vágva
8 bambusznyárs, vagy szükség szerint, 30 percre vízbe áztatva.
Útmutató
Utasítások ellenőrzőlista
1. lépés
Keverjük össze a citromlevet, az olajat, az ecetet, a hagymapelyhet, a fokhagymát, a citromhéjat, a görög fűszert, a baromfifűszert, az oregánót, a borsot és a kakukkfüvet egy tálban, majd öntsük egy újrazárható műanyag zacskóba.
2. lépés
Adja hozzá a csirkét, kenje be a páccal, nyomja ki a felesleges levegőt, és zárja le a zacskót. Pácoljuk a hűtőszekrényben legalább 2 órán át.
3. lépés
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra (175 fok).
4. lépés
Vegyük ki a csirkét a pácból, rázzuk le róla a felesleget, és tűzzük fel a nyársakra. Dobja el a maradék pácot. Helyezze a nyársakat egy sütőlapra.
5. lépés
Az előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 20 percig.
A szakács megjegyzése:
A nyársak grillen is megsüthetők. Melegítsük elő a szabadtéri grillsütőt közepes hőfokra, és enyhén olajozzuk be a rácsot. Süsse a nyársakat az előmelegített grillen, időnként megforgatva, amíg a közepébe szúrt hőmérő legalább 74 fokot mutat.
A szerkesztő megjegyzése:
A recept tápértékadatai a pác összetevőinek teljes mennyiségét tartalmazzák. A ténylegesen felhasznált pác mennyisége változhat.
Táplálkozási adatok
Adagonként:
248 kalória; fehérje 18,1 g; szénhidrát 4,1 g; zsír 17 g; koleszterin 48,5 mg; nátrium 166,9 mg.
Francia hagymás rántott sült csirke
Sok csirke receptet készítek, de egyik sem kapott olyan dicséretet, mint ez!!! Ez a leghidegebb dolog valaha!
10 perc
főzzük:
25 perc
összesen: 1 perc:
35 perc
Adagok: 1 adag:
4
Mennyiség: 1 db:
4 csirkemell
Francia hagymás rántott sült csirke
Hozzávalók
Hozzávalók ellenőrző listája
1 csésze zsemlemorzsa
1 (1 uncia) csomag száraz francia hagymaleves keverék
⅓ csésze majonéz
1 evőkanál fokhagymapaszta (opcionális)
4 bőr nélküli, csont nélküli csirkemell
Útmutató
Utasítások ellenőrzőlista
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 425 fokra (220 fok).
2. lépés
Keverjük össze a zsemlemorzsát és a száraz levesbetétet egy tálban.
3. lépés
Keverjük össze a majonézt és a fokhagymapasztát egy külön tálban. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton hígítsuk fel az állagot, 20-30 másodpercig.
4. lépés
Kenjük meg a csirkemelleket a majonézes keverékkel. Fedjük be a morzsás keverékkel. Tegyük egy sütőlapra.
5. lépés
Süssük az előmelegített sütő középső rácsán, amíg a csirke már nem rózsaszínű a közepén, és a szaftja tiszta, kb. 20 percig. A közepébe szúrt hőmérőnek legalább 74 fokot kell mutatnia.
Táplálkozási adatok
Adagonként:
391 kalória; fehérje 27,8 g; szénhidrát 24,4 g; zsír 18,8 g; koleszterin 71,6 mg; nátrium 1104,4 mg.